måndag 31 december 2012

Nytt år nya planer

Hej vänner.

Idag är det första januari och mellan blöjbyten, legobygge och (lindrig) bakfyllekurerande hinner jag lägga in nyårslöftena för skogarderoben.

Att inhandla:

1. ett par Oxford brogues i "tan".
2. ett par monk straps
3. ett par lågskor i mocka (ev kombo med punkt 2)
4. ett par Chelseaboots till i läder
5. att våga köpa andra märken än Loake.

Punkt 5 tillkommer för att jag varit lite för feg för att testa nya märken för att jag inte kunnat prova ut skorna i verkligheten. Sen har jag varit lite otålig i att bygga upp en bra grundskogarderob snabbt. Missförstå dock inte, jag är mycket nöjd med mina Loake och förstår ännu inte hur skor som kostar dubbelt så mycket skulle kunna dubbelt så bra. Jag hoppas dock det och ser fram emot att upptäcka det!

Stockholm har ett bra och brett utbud, men det finns många intressanta budgetmärken. T ex Meermin som inte finns här.

Ovanstående inköp kommer också föregås av inlägg som redogör för de olika alternativen jag överväger och med lite bättre, djupare och intressantare analys än jag presterat i år.

Delar av bakfyllekuren på bild nedan. Skall kompletteras med brunch på bl a ägg och bacon lite senare med goda vänner.



God fortsättning!

söndag 23 december 2012

God jul!

God jul önskas med en säsongsbetonad bild på mina Loake Litchfield.


onsdag 19 december 2012

Nytillskott

Det blev ett nytillskott till nu innan jul. Denna gången blev det svarta Oxfords i något modernare tappning. Jag har märkt att jag ofta behöver svarta skor två dagar i rad och då infann sig också behovet att varva mina Carmina med ett annat par.

Kriterierna för skorna var följande:
1. Formell men modern design
2. Bekväma
3. Ej för dyrt

Jag gick och testade några olika modeller och fastnade till slut för ett par Loake Dorchester som kändes bekväma och rejäla. De ser väldigt gedigna ut, men är samtidigt hyfsat slanka.

Jag kommer att använda dessa som "slitvargar" och med tiden lägga på gummisula för att öka livslängd och användbarhet. Men det kommer efter att jag slitit ut originalsulan.

Första intrycken:
Jag har normalt storlek tio i Loake Capital-lästen. Dessa är byggda på Mayfair-lästen som är lite längre och möjligen vidare. Detta gör att skorna glappar något lite lite. Kanske borde jag gått ner en halvstorlek för att få en tightare och (med tiden) skönare passform.

Ser nu att det råkade slinka med ett par Carminabilder nederst, men de går inte att redigera bort via telefonen.








torsdag 13 december 2012

Status i projekt Carmina

Nu har jag putsat och polerat för glatta livet och enligt konstens alla regler. Jag har tittat på styleforum, herrskobloggen och allt möjligt för tips. Men jag får inte bättre glans än så här. Beror det på att skorna är nya tro?


Vänster bättre än höger. Det retar mig. Jag har putsat som en tok på höger.


Här syns att sträckmärkena minskat väsentligt.


Lite jämnare efter ytterligare putsning. Och jag försäkrar er, jag har inte tagit för mycket puts utan tunna tunna lager varvat med vatten och saliv..

måndag 10 december 2012

10 000 besökare idag

Idag passerades 10 000 sidvisningar sen start. Kul med så stort intresse!

Carmina-skorna lever igen!

Jag hade gett upp hoppet. Två utlästningar och mycket smärta under flera veckors försök att gå in skorna och fortfarande förlamande smärta. Antingen erkänner jag felköp eller amputeras lilltån. Jag har egentligen aldrig gillat lilltån särskilt mycket, men skorna var ändå i farozonen ett tag.

Jag bestämde mig ändå för att göra ett sista försök och efter två ytterligare utlästningar på två olika ställen på skorna, kan jag faktiskt ha dem.

Enda nackdelen är att det blivit sträckmärken på skon i längdriktningen. Jag vet inte om de kan tänkas försvinna/minska efter ett tags putsning?


fredag 7 december 2012

Skjortfeber part II


Som utlovat kommer här ett inlägg om skjortorna jag beställde från Charles Tyrwhitt.

Skjortorna kom relativt snabbt. Redan en vecka efter beställning med "standard"-leverans ankom ett trevligt välförpackat paket med fyra skjortor och ett par manschettknappar.

Helheten:
Jag beställde en "sky blue" poplinskjorta med dubbla manschetter samt två vita poplinskjortor, en med enkel och rn med dubbel manschett, samt en rutig i twill med dubbel manschett. Första intrycket av de vita skjortorna var att tyget höll ungefär samma kvalitet som presentpapper, den blå skjortan var mer ok och twillskjortan kändes riktigt bra. Efter ordentlig strykning kändes dock alla skjortorna bra.

Passformen:
Trots att jag beställde "extra slim fit" påminner passformen om tält, speciellt ärmarna är groteskt vida. Efter besök hos skräddaren fick jag dock skjortorna insydda för en billig penning vilket räddar upp känslan.

Detaljerna:
Kragen ser helt ok ut och en kul detalj är kragpinnar i mässing. Vidare har man delat ok, vilket enligt min skräddare inte är något kvalitetstecken, men CT hävdar att det gör att skjortan kan "stretcha" något när man böjer sig fram för att t ex knyta skorna. Knapparna är förstås av plast i denna prisklassen vilket ändå känns ok. I övrigt verkar skjortorna hålla måttet, det är inte ETON men å andra sidan fick jag fyra skjortor och manschettknappar för samma pris som en ETON.

Summering:
Dessa skjortor duger fint till vardags och som slitvargar på kontoret. Det är dock inget jag skulle ha på bröllop eller andra högtider utan där vill jag nog ha ett par "finskjortor" från ETOZn eller dylikt i garderoben.


Skjortgarderoben kompletterad med fyra nya skjortor från CT. Skymtar även någon ETON och en rosa Paul Smith.


Väl förpackad skjorta som, trots farhågor från någon av besökarna på bloggen, var lättstruken och inga problem att få slät.


Schyssta manschettknappar. Funderar på att komplettera med röda.


Mässingspinnar till kragen. Bra om man kommer ihåg att ta bort innan tvätt.





lördag 1 december 2012

Vintertest

De senaste dagarnas snötäcke har möjliggjort lite snötestning av mina Loake Litchfield. De håller värmen ok och håller även tätt till min stora glädje.

Dainitesula på hårdpackad snö/is fungerar dock sådär. Mina Timberland har faktiskt mycket bättre grepp och är dessutom varmare.

Runt noll grader inne i stan blir det Loake. I decimeterdjup snö i förorten blir det Timberland.