fredag 18 januari 2013

Vattenfläckar?

Edit:
Efter en ordentlig och grundlig rengöring med kemisk ren bensin och Saphir Crème nettoyant följt av en ordentlig omgång skokräm, är vattenfläckarna ett minne blott.

Hej vänner!

Idag var det -14 i morse, men mina Loakekängor presterade bra.
Möjligen finns ett behov av varmare strumpor och/eller innersula då kylan leds genom Dainitesulan och det kyler lite underifrån.



Nåväl, som rubriken antyder gällde det inte detta utan snarare att jag fått lite tråkiga vattenfläckar framtill på skorna. Syns på andra bilden. De yttrar sig som upphöjningar som dyker upp i gränsen mellan den del av ovanlädret som blivit blött och den mer torra delen.



Jag har givetvis googlat detta och hitta tusen olika sätt och tips. Men jag litar mer på min trogna läsarskara och efterlyser tips i kommentarsfältet. Det kan ju vara till glädje för andra än jag i dessa tider.

Cheers och trevlig helg!

lördag 5 januari 2013

Inventering

Så var det dags att inventera skogarderoben. År 2012 har sett inköpet av ett flertal par kvalitetsskor. I början av året innehade jag endast ett par Italigente Chelseaboots. Samlingen har nu utökats till att omfatta 4 par oxfords och ett par derbykängor av god kvalitet.

Det har blivit mycket Loake pga att jag snabbt velat komma upp i en bra grund och kunna varva skor. För min del är det nödvändigt med två par svarta och två par bruna att varva med, samt olika typer av kängor. Min skogarderob av idag har alltså byggts utifrån en tydlig målbild där funktion och användbarhet (främst på arbetet) fått stå i centrum.

Under 2013 ska jag ta ut svängarna lite mer och gå mot "casualhållet", se mitt förra inlägg, dock vet jag inte om det blir några derbys. Jag tycker oxfords är snyggare helt enkelt.

Här är en bild av garderoben av idag:


Övre raden fr v: loake buckingham, loake litchfield, loake aldwych, oscaria (skräp-/reservsko)
Nedre raden fr v: italigente stoccolma, loake dorchester, carmina armoury, oscaria (skräp-/reservsko)

Jag tycker själv det ska bli spännande att se hur det ser ut jan 2014...