torsdag 22 november 2012

Lite Skovård

Ikväll blev det lite "snabb"-puts, med ett hyfsat resultat. Ett lager skokräm och två lager skoputs (båda från Saphir). Mina Loake skiner som aldrig förr.


Blankare än såhär vill jag inte ha mina bruna oxfords. Observera att det tyvärr blivit en liten skada på ena skon..

tisdag 20 november 2012

Carmina (inte längre) till salu

2012-12-07 Edit: på 4:e utlästningen blev det rätt. Nu kan jag ha skorna på arbetet en hel dag utan att behöva amputera lilltån. Tack till Anderssons skoservice. Enda nackdelen är att det blivit tydliga sträckmärken i lädret. Bilder på dessa kommer i kommande inlägg.

Trots två utlästningar blir inte Carminorna bra för mig. Det är med sorg i hjärtat jag måste sälja dem, se annonsen här: Carmina.













Dagens klädsel

Blå kostym "Oscar Jacobson", skor Loake "Aldwych" mörkbruna, skjorta "Charles Tyrwhitt", slips. "A. Christensen", klocka "Omega Seamaster" vintage 1972, manschettknappar "Charles Tyrwhitt, Fleur de Lys"








tisdag 13 november 2012

Den svarta oxforden med utsmyckningar

Efter att ha tittat på rena svarta Oxfords är det nu dags att titta närmare på varianter med hel-, halv, semi-och kvartsbrogue, kort sagt utsmyckningar. Som vanligt börjar vi med benchmark för att sedan titta på mer plånboksvänliga varianter.

1. Gaziano & Girling "Burlington"
Supersnygg sko, som är riktigt smäcker och med oklanderligt detaljarbete. Top of the line.



2. Crockett & Jones "Drummond"
Ett av de bästa valen i mellanprissegmentet. Jag är riktigt sugen på denna modell, dock föredrar jag personligen "tan"-varianten som eventuellt kan bli aktuell till våren, då skobudgeten förhoppningsvis fyllts på en aning.



3. Church "London"
En lite udda fågel här kanske eftersom den är i "polished binder" som ger en förhållandevis blank yta. Den är säkert lättskött, men jag oroar mig en aning för hur gångvecken ser ut efter ett tag.


4. Laszlo Vass
En riktigt sofistikerad sko, med en i det närmaste fulländad form.


Mina val just nu står (stod) mellan följande modeller:

1. Loake "Strand".
En snygg sko i rätt prisläge, men vid en närmare titt håller inte detaljarbetet riktigt måttet samt att lästen är aningen klumpig.


2. Carmina "Punched toe-cap"
Utsökt detaljarbete och ett pris som ligger något under Crockett & Jones. Känslan är att man får mycket sko för pengarna. Slank och elegant läst och en riktigt "krämig svärta". Den enda nackdelen är att det kan ta tid att gå in den då den är ganska smal och det tar en stund att forma den efter foten.


3. Barker "Albert"
Prisvärt alternativ som verkar vara snäppet bättre än Loake. Jag har dock inte haft förmånen att testa den och jämföra. Kanske någon därute har mer input?


Vad blev det då?
Ni som följer bloggen vet ju redan att jag inte kunde hålla mig, utan köpte Carminan innan jag var klar med det här inlägget. Jag ville ändå skriva detta i hopp om att inspirera andra och kanske ge lite tips.

Jag är mycket nöjd med Carminan som sitter tight, men skönt på foten. Det tog dock ett tag att gå in den och några långpromenader är vi nog inte redo för ännu, men på kontoret fungerar den bra. Högerskon har dock lite kvar och behöver eventuellt lästas ut en gång till pga att lilltån klagar.


Dagens klädsel

Grå kostym "Brothers", svart slips, Ljusblå skjorta "Eton", svarta skor: "Carmina" halvbrogue



Återstår att bättra på putsen lite.


måndag 12 november 2012

Dagens klädsel

Rutig kostym: "Bläck", Loake "Aldwych" mörkbruna, stickad mörkblå slips från H&M(!), skjorta från Brothers.



söndag 11 november 2012

Randsytt i trädgården


Förra helgen blev det lite spontanarbete i trädgården medan sonen lekte ute. Ingen tid att hämta gummistövlar utan istället blev det "test" av mina Loake Litchfield som såg såhär mysiga ut sen.




Efter ett lager skokräm (saphir) och ett laget puts (saphir), såg de ut såhär, bättre än nyskick:



fredag 2 november 2012

Skjortfeber

Häromdagen inventerade jag skjortgarderoben, något jag skjutit upp alltför länge. Jag kunde konstatera att flera av skjortorna sitter riktigt illa. Detta beror delvis på dålig koll från min sida, men främst pga att jag nyligen tappat 7kg. Det är ju riktigt kul iofs, men har lett till en hyfsad skräddarnota, då jag fått justera ett antal byxor (som numera sitter som en smäck). Bilder på det kommer så småningom.

Åter till skjortorna.. För att garantera en bra passform knallade jag till skräddaren och fick mina riktiga mått tagna. De var följande:

Mått: cm (inch)
Bröst: 94 (37)
Under(bröst): 88 (34,65)
Längd: 70 (27,56)
Midja: 90 (35,43)
Ärm: 63 (24,8)
Nacke: 42 (16,5)
Från nacke till axel: 24 (9,45)
Ärm+nacke: 87 (34,25)

Efter att ha följt the drones club bestämde jag mig för att titta på T.M Lewin och Charles Tyrwhitt och för att se vad de erbjuder. Det visar sig att de har erbjudande på 4 skjortor för £100 vilket verkar väldigt prisvärt. I alla fall jämfört med den överprisade Svenska marknaden där man inte ens får EN skjorta för samma pris.

Efter lite surfande och tittande på utmärkta storleksguider bestämde jag mig för att maila mina mått till båda ställena för råd om vilken modell jag skulle välja. Charles Tyrwhitt svarade redan efter 5 minuter (!!) med nedan mail;

"Thank you for your email.

I am pleased to confirm that, given you measurements below, your best choice would be to opt for our Extra Slim Fit Shirts in a size 16.5" collar by 34" sleeve length, which is the standard size.

Kindly find below the link of all the shirts with these specifications available at the moment to our website, provided for your won perusal below:

http://www.ctshirts.co.uk/men's-shirts/men's-formal-shirts?q=gbpdefault|||||||1861,||16.5,|34,|||||

I hope this information helps and if I can be of any further assistance please do not hesitate to contact me.

Best regards"

Vilken service!!

TM Lewin svarade efter ett par timmar med liknande råd. Efter en titt på storleksguiderna verkar dock CT vara de som passar bäst. Nu återstår bara att välja färg och tyg...

Bilden nedan visar CTs eminenta hemsida:


Lite länktips om ni jagar skjortor online:

TM Lewin (4 för £90 just nu)

Det finns många fler, men jag får begränsa mig.

Slutligen en fråga:
Är det någon som har erfarenhet av att beställa från CT eller TM? Vad tycker ni om kvaliteten?
Kommentera gärna!

Trevlig helg!