lördag 5 januari 2013

Inventering

Så var det dags att inventera skogarderoben. År 2012 har sett inköpet av ett flertal par kvalitetsskor. I början av året innehade jag endast ett par Italigente Chelseaboots. Samlingen har nu utökats till att omfatta 4 par oxfords och ett par derbykängor av god kvalitet.

Det har blivit mycket Loake pga att jag snabbt velat komma upp i en bra grund och kunna varva skor. För min del är det nödvändigt med två par svarta och två par bruna att varva med, samt olika typer av kängor. Min skogarderob av idag har alltså byggts utifrån en tydlig målbild där funktion och användbarhet (främst på arbetet) fått stå i centrum.

Under 2013 ska jag ta ut svängarna lite mer och gå mot "casualhållet", se mitt förra inlägg, dock vet jag inte om det blir några derbys. Jag tycker oxfords är snyggare helt enkelt.

Här är en bild av garderoben av idag:


Övre raden fr v: loake buckingham, loake litchfield, loake aldwych, oscaria (skräp-/reservsko)
Nedre raden fr v: italigente stoccolma, loake dorchester, carmina armoury, oscaria (skräp-/reservsko)

Jag tycker själv det ska bli spännande att se hur det ser ut jan 2014...

8 kommentarer:

 1. Hej,
  Roligt att följa progressen, ser fram emot nya inlägg under 2013. En fråga - hur stor andel av 2012 års klädbudget har gått till skor och skovårdsprodukter?

  SvaraRadera
 2. Hej,

  Kul att du gillar bloggen.
  Jag har lagt ca 35% på skodon under förra året. I sammanhanget kan ju sägas att totala klädbudgeten varit i överkant med hänsyn till att jag var föräldraledig i 7 månader.

  Sen har jag investerat hyfsat tungt i den formella garderoben (kostymer & skjortor) under hösten. Till våren blir det mer casual/semicasual.

  Jag tycker gott man kan lägga ca 50% på skor i skogarderobens uppbyggnadsskede. Sedan är ca 25% en vettig nivå. Tänk på att skorna är den viktigaste delen av klädseln.

  Lycka till!

  SvaraRadera
 3. Nåja, lugn lite, halva charmen med att bygga en garderob är att det ska få ta lite tid :) Köp inga fler Loake nu, dina Carmina kommer introducera dig till den "riktiga" världen av kvalitetsskor. Nu är det dags att du testar något riktigt klassiskt brittiskt märke, gärna C&J, sen några fina Italienare, kanske Santoni eller Barrett. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Iano,

   Det är som att du läser mina tankar. :) jag kanske bara köper ett par nya skor i år, men jag vill ju egentligen köpa fler.

   Jag är just nu mest inne på C&J Drummonds i tan, men vi får se hur och när det blir. Jag är mycket nöjd med mina Loake, särskilt Aldwych och Litchfield.
   De andra är också jättebra och utgör en bra grund i garderoben.
   Nu blir det troligen inte mer Loake på ett tag utan andra spännande skor.

   Trevlig helg!

   Radera
  2. Crockett & Jones Drummond är ett lysande inköp, perfekt till vardags. Har själv en liknande modell. Dina Loake kan du vara nöjd med, de gör fina skor. Men jag föreslår att du tar dig en funderare och sen aldrig mer köper Loake. Inte för att Loake skulle vara undermåliga, utan för att du inte vill tänka tillbaka om tio år och se att du äger 20 par Loake. En snabb titt på bilden säger att du äger runt fem par Loake nu, det räcker. Finns gott om andra märken i samma prisklass med motsvarande kvalitet. Kika lite på Meermin, Ed Et Al, Shoepassion, Markowski, Septieme Largeur exempelvis.

   Livet är för kort för att äga för många skor av samma fabrikat. Ha en riktigt fin helg och välkommen till kvalitetsskornas underbara värld!

   Radera
  3. Hej igen,

   Tack för ditt engagemang. Jag följer bl a de märken du nämner och några andra. Min ambition är att skriva lite om de olika och vad de erbjuder. Vi får se vad tiden räcker till. Nu var det iofs fyra par Loake som räcker tills vidare. :) nästa köp blir antingen C&J eller Carmina. Fast beställer man C&J från England hamnar man på samma prisklass som Carmina...

   Du har rätt i att livet är för kort för annat än premium och det gäller även fler områden. :)

   Lev väl

   Radera
 4. Hej,
  Ett litet tips, såhär i slutet av januari: Edwards of Manchester har 20 % rabatt på alla sina skor (www.edwardsofmanchester.co.uk). Jag köpte själv ett par C & J Chepstow för knappt 3200:- inkl frakt (£ 292). Det är väl ett gränsfall om det kan kallas kap, men det är iaf 30 % lägre pris än på Grafford och andra återförsäljare. Det är andra paret jag köper från Edwards, och jag har bara gott att säga om deras leverans och bemötande.
  Kampanjen gäller alla deras skor och varar fram till den 31/1. Rabattkoden är jan2013.
  Happy shopping...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Bra tips, tyvärr sammanfaller rean där och på många andra trevliga ställen med årets fattigaste månad (idag är fattigaste dagen). Detta gäller tyvärrr även mig. Nu råkar det vara så att C&J går att få till ordinarie pris för ca £350 inkl fri frakt (på vissa ställen), så jag väntar lite tills mina finanser kryat på sig.

   I år ska jag vänta med alla stora inköp (utom möjligen det ovannämnda) till rean. T ex har Charles Thyrwhitt en ganska trevlig rea just nu också som pågått under lång tid. Har de rentav konstant rea? Någon som vet?

   Avslutningsvis: Chepstow är en mycket trevlig sko och jag hoppas du får mycket glädje av köpet! :)

   Bästa hälsningar

   Radera