fredag 2 november 2012

Skjortfeber

Häromdagen inventerade jag skjortgarderoben, något jag skjutit upp alltför länge. Jag kunde konstatera att flera av skjortorna sitter riktigt illa. Detta beror delvis på dålig koll från min sida, men främst pga att jag nyligen tappat 7kg. Det är ju riktigt kul iofs, men har lett till en hyfsad skräddarnota, då jag fått justera ett antal byxor (som numera sitter som en smäck). Bilder på det kommer så småningom.

Åter till skjortorna.. För att garantera en bra passform knallade jag till skräddaren och fick mina riktiga mått tagna. De var följande:

Mått: cm (inch)
Bröst: 94 (37)
Under(bröst): 88 (34,65)
Längd: 70 (27,56)
Midja: 90 (35,43)
Ärm: 63 (24,8)
Nacke: 42 (16,5)
Från nacke till axel: 24 (9,45)
Ärm+nacke: 87 (34,25)

Efter att ha följt the drones club bestämde jag mig för att titta på T.M Lewin och Charles Tyrwhitt och för att se vad de erbjuder. Det visar sig att de har erbjudande på 4 skjortor för £100 vilket verkar väldigt prisvärt. I alla fall jämfört med den överprisade Svenska marknaden där man inte ens får EN skjorta för samma pris.

Efter lite surfande och tittande på utmärkta storleksguider bestämde jag mig för att maila mina mått till båda ställena för råd om vilken modell jag skulle välja. Charles Tyrwhitt svarade redan efter 5 minuter (!!) med nedan mail;

"Thank you for your email.

I am pleased to confirm that, given you measurements below, your best choice would be to opt for our Extra Slim Fit Shirts in a size 16.5" collar by 34" sleeve length, which is the standard size.

Kindly find below the link of all the shirts with these specifications available at the moment to our website, provided for your won perusal below:

http://www.ctshirts.co.uk/men's-shirts/men's-formal-shirts?q=gbpdefault|||||||1861,||16.5,|34,|||||

I hope this information helps and if I can be of any further assistance please do not hesitate to contact me.

Best regards"

Vilken service!!

TM Lewin svarade efter ett par timmar med liknande råd. Efter en titt på storleksguiderna verkar dock CT vara de som passar bäst. Nu återstår bara att välja färg och tyg...

Bilden nedan visar CTs eminenta hemsida:


Lite länktips om ni jagar skjortor online:

TM Lewin (4 för £90 just nu)

Det finns många fler, men jag får begränsa mig.

Slutligen en fråga:
Är det någon som har erfarenhet av att beställa från CT eller TM? Vad tycker ni om kvaliteten?
Kommentera gärna!

Trevlig helg!


11 kommentarer:

 1. Tm Lewin är enklast av de du nämner. Bra kvalitet i förhållande till pris. Tråkigt dock att de nästan bara har dubbel manchett på sina skjortor. CT är bra och ruskigt prisvärda. Ett tips dock är att hålla dig till deras non-iron och cutaway krage. Den är värd det trippla priset. När det kommer till budget skjortor är mina favoriter annars Suitsupply. Bästa kragarna, bra passform och bra tyger.
  Lycka till
  /Olof B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack,

   Bra tips. Vad är din åsikt rörande non-iron? Har du samma erfarenhet som Jens B nedan?

   Trevlig helg!

   Radera
 2. Har beställt många skjortor från CT. Är mycket nöjd, även om jag tar dem till sömmerskan för att efterjustera dem en aning. Jag har dock skickat tillbaka de strykfria skjortorna jag beställt. De veck som alltid finns när skjortan packas upp, har jag inte lyckats tvätta eller stryka bort på non-iron-skjortorna. Inget sådant problem med skjortorna som inte är behandlade för strykfrihet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack,

   Det var ju bra råd! Låter skumt det där med Non-iron-skjortorna.
   Personligen brukar jag inte köra med noniron utan istället med bomullskvaliteter som är lätta att stryka. Non-iron blir ju aldrig lika bra.

   Med vänlig hälsning,

   Radera
 3. Följer med spänning utvecklingen av detta. Kommer själv till att behöva uppdatera skjortgarderoben om ett par månader, då mina 9 månaders pappaledighet avslutas.

  /Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du följer bloggen! Hoppas att du har en härlig föräldraledighet!

   Radera
 4. Hej,

  jag har en handfull CT-skjortor, med krage i flera olika modeller. Jag är dock inte 100 procent nöjd med någon av dem.

  Såg att någon av drönarna visade TML-skjortor med mkt snygg krage, kolla dem. Kragen är det enda som inte går att åtgärda i efterhand. Och tyg, naturligtvis.

  SvaraRadera
 5. Hur går det med skjortorna?
  En fråga, vad kostade det hos skräddaren att ta mått? Om du bor i Stockholm, var gjorde du det?

  /P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,
   Skjortorna kom efter en vecka, har inte hunnit skriva om det ännu. Jag var helt säker på att de var för korta i ärmarna. Det verkar dock som att det istället är mina kavsjer som är för långa. I stort sett alla skall kortas ca en-två centimeter enligt skräddaren.

   Jag går till NK damskrädderi som jag tycker är jättebra, prisvärt och ger oslagbarservice. De tog måtten gratis, men det kan vara för att jag är stammis. De sköter även min kemtvätt.

   Radera
 6. Nyfiken på din syn om CT skjortorna så släpp nu strykjärnet och skriv några rader;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok. Skott kommer.. Jag skriver så snart jag har tid. Det har varit lite körigt ett tag. Jag kan dock avslöja att skjortorna var mycket lättstrukna :)

   Radera