tisdag 26 mars 2013

Gunboats!

Nytillskott i garderoben!

Eftersom vintern vägrat ge med sig bestämde jag mig för att rusta skogarderoben med något brutalt och slitstarkt. Vad kan då passa bättre än gunboats i grain?

Jag har ett tag sneglat på Carminas variant på skoaktiebolaget, men av olika skäl blev det inte den. Jag föll istället, helt oväntat, för Oscar Jacobsons variant som tillverkas i samarbete med Italigente.
Vid ett besök på Åhléns city och OJ-butiken såg jag dessa förvånansvärt snygga skor. Både färgen (tan) och formen tilltalade mig starkt.Skon är lite motsägelsefull, eftersom lästen är ganska slank medan sula är tung och grov. Skorna är bestyckade med tjock Vibram sula och tillverkade enligt Blake/Rapidmetoden, vilket även kallas dubbel durksöm. Den dubbla durksömmen med gummisula ger, till skillnad från enkel durksöm, en vattentät konstruktion.Vissa är ändå skeptiska men jag har personligen bara bra erfarenheter av denna konstruktion från mina Italigente Chelseas.
Jag återkommer med betyg på komfort då jag intf hunnit gå i dem så mycket ännu. Det känns dock som de kommer användas mycket eftersom de passar strålande till såväl jeans(särskilt rådenim) som blå kostym.
6 kommentarer:

 1. Fantastiskt snygg. Förstår att du valde den framför andra. Som du säger något emotsägelsefull men där finns något som, i mitt tycke, gör att den sticker ut och slår sina konkurrenter på fingrarna.

  /Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du följer bloggen. Jag håller med dig. Det är något svårdefinierat som gjorde att jag var tvungen att köpa dem.

   Radera
 2. Riktigt snygga. I tidigare inlägg så pratade du även om att införskaffa ett par monks, hur går tankarna där, vilka alternativ har du kollat på? Funderar själv på detta men har inte sonderat marknaden än
  /Johan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Jag har tittat på en uppsjö modeller och ska försöka producera ett inlägg om monks inom kort. Just nu är det Meermins double monk i "Snuff suede" som lockar mest. En riktig allroundsko med Dainitesula och dessutom riktigt snygg.

   Radera
 3. Hur mycket låg dessa snygga skor på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Ca 3500 kr om jag minns rätt. Men påpassligt nog hade jag både rabattkort och presentkort (tack mor) så det blev runt 2000 för mig..

   Radera