lördag 8 februari 2014

Loake Buckingham 2 år

I dagarna visades lite intresse för skicket på mina favoritskor: Loake Buckingham, från 1880-serien.
Det inspirerade mig att skriva detta inlägg. Nedan visar jag ett antal bilder, tagna idag, på hur de ser ut just nu. Putsen lämnar lite övrigt att önska och kunde varit bättre. Det går dock lättare och lättare att få till en bra puts. Riktig "spit-shine" är dock lite väl tidskrävande ännu.

Sulan håller bra, även om den kan kännas aningen tunn i mitten under trampdynan. Jag smörjer den dock regelbundet med läderbalsam och går inte utomhus under "grus-säsongen" vilket förlänger livslängden på den. Dock tvekar jag inte att använda dem när det är lite blött ute men ingen grus.

Döm själva. Jag tycker bilderna säger allt. Toppskick efter två år, endast normalt slitage på sula och häl. Överväger gummislitsula när lädersulan gjort sitt om ett- två år.

Edit:

Efter puts
Före puts


2 kommentarer:

  1. Tack! Får bli ett par tror jag bestämt. Har ett par loake aldwych och dom är jag väldigt nöjd med. Kommer nog bli toppen med dessa.

    SvaraRadera
  2. Det var så lite. Titta noga på färgval bara. De finns ju i fyra olika. Går du åt det något ljusare hållet, får de ännu mer liv och patina efter ett par år.

    Jag har även ett par Aldwych som är jättebra. Bilder kommer inom kort.


    Mvh

    SvaraRadera