tisdag 5 februari 2013

Dagens klädsel

Idag blev det lite casual utan slips. Jag trivs otroligt bra med den här kombinationen faktiskt.
Skor: Loake Aldwych, kostym Oscar Jacobson, Rosa skjorta Paul Smith, bröstnäsduk tieroom.


Jag är väldigt nöjd med nya bröstnäsduken från tieroom.se. Köpte tre st a 99:- inkl frakt. Visst är de lite grova, men ändå tjusiga. Denna variant med rosa botten och blått paisleymönster kommer jag använda mycket.2 kommentarer:

 1. Dina Loake Aldwych ser fina ut, har själv funderat ett tag på att köpa just ett par sådana. På bilderna på nätet (t ex Herring Shoes) ser de extremt mörka ut och lite trista i nyansen, men så verkar det inte av din bild. Närbild på dem?
  Har bl a övervägt ett par Herring Churchill istället, i dark leaf brown, från deras premier line.
  http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=2023
  Har ett par från den linjen sedan tidigare och är mycket nöjd med de skorna. Är iofs nöjd med mina två par Loake 1880 också.

  Hur skulle ju jämföra dina Carmina med dina Loake, vari ligger de största skillnaderna (som alla verkar vara överens om föreligger)? Finish, kvalitet etc?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Kul att du följer bloggen!

   Jag är mycket nöjd med mina Aldwych, detaljarbetet på den modellen står sig väl i konkurrensen med betydligt dyrare tillverkare. Fabriksfinishen lämnar lite övrigt att önska, men det är lätt åtgärdat med bra skokräm och puts och lite kompetent putsande. Man bör ju, under alla omständigheter, putsa alla nya skor innan användning.

   Nu efter ett år är de snyggare än nånsin, se länk till tidigare inlägg:

   http://skoprojektet.blogspot.se/2012/11/lite-skovard.html?m=1

   (Inte så mörka, eller hur?)

   Över till Carmina vs Loake
   De skillnader du nämner är tydligast på skor med utsmyckningar t ex brogues, semibrogues etc.

   Jag valde mellan Loake Strand och mina Carmina, och i det här fallet var skillnaden stor till Carminas fördel, allt från lystern och svärtan i lädret till detaljarbetet är bättre på Carminan. I andra fall, t ex Loake Buckingham är skillnaden mot dyrare tillverkare mindre, men den finns där.

   Vad gäller komfort är Loake Buckingham och Aldwych mycket sköna om än kanske något rymliga. Carminan sitter tight, men är (ännu) inte lika skön.

   Slutligen tycker jag det låter intressant med Herringspåret, jag är själv intresserad av deras Wholecuts som verkar vara väldigt prisvärda. Synd bara att man inte kan prova innan man köper.

   I kommande inlägg är målsättningen att titta lite närmare på bl a Herring, Meermin, Loding etc

   Tveka inte att ställa fler frågor om du vill.

   Lycka till och Bästa hälsningar!

   Radera