måndag 8 oktober 2012

Ett nytillskott i garderoben och premiärtur idag. Jag har ett tag letat efter en bra och snygg vinterkänga för stan, som även passar i (villa)förorten där jag bor.
Efter en hel del letande och läsande på nätet föll valet slutligen på en derbykänga: Loake "Litchfield". Dels läste jag lite om den på Nordic fit som jag tycker ger bra en del bra tips, och dels läste jag en bra recension på Pediwear, där de tar med ett par Litchfields på skidresa. Förutom allt detta tycker jag skon är vacker, verkar fylla sin funktion bra och är en värdig ersättare till mina Timberlandkängor som läcker efter endast tre år. Sagt och gjort, jag gick till Hugo (favoritbutiken), provade och beställde ett par för ett par veckor sedan och häromdagen dök de upp.Ännu ett par mörkbruna skor, tänker ni kanske nu? Ja, det är ju den snyggaste färgen tycker jag, speciellt under hösten, sen arbetar jag inom en ganska informell bransch vilket gör att behovet av svarta skor inte varit lika brådskande.
Hade jag haft en större budget hade jag sannolikt köpt en J. Lindebergkänga från deras samarbete med Alfred Sargent. Jag har inte hittat några bilder på internet, men de har skorna i J. Lindeberg-butiken på Bilblioteksgatan. Butiken är väl värd ett besök.

I kommande inlägg kommer jag resonera lite runt svarta skor, vilket blir nästa köp.


2 kommentarer:

 1. Eftersom du gillar Loake 1880 kan jag tipsa om Dorchester om du vill ha en lite slankare oxford än Aldwych (mayfair-last istället för capital). Mycket stilig och prisvärd skulle jag säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Ja, Loake har fått utgöra grunden i min skogarderob av främst två anledningar: Hyfsat humana priser och god kvalitet. Jag kommer att fördjupa mig mer i andra märken i kommande inlägg.

   Dorchester, som du nämner, har jag provat och jag tycker den känns riktigt bra samtidigt som den är snygg. Lästen påminner en hel del om C&J 348 läst och om Italigente Orsole.

   Tack för tipset och kul att du följer bloggen.

   Radera