tisdag 9 oktober 2012

Ett trevligt paket...

...anlände idag.

Det är viktigt att ha rätt tillbehör till skorna och att vårda sina skor. Jag har frågat ett antal skomakare, konsulterat ett antal bloggar och svaret är entydigt: Saphire medaille d'or är bästa skokrämen och man ska ha riktiga skoblock i cederträ.

Sagt och gjort, jag började leta i olika butiker och fann att skoblocken är ganska dyra, ca 400-800 kr/st. På nätet hittade jag sedan denna trevliga butik, Herrstil, som har riktigt fina skoblock till bra priser, ca 200-250 kr/par beroende på hur många man beställer. De har också en rad andra trevliga produkter i sitt utbud, t ex Saphir skokräm. Skoblocken är snäppet bättre än de något enklare varianter i cederträ som säljs för runt 300 kr. Det allra billigaste borde dock vara att beställa från någon av de Engelska nätbutiker (t ex Pediwear) där skoblock och ibland även slipsar medföljer på köpet när ni beställer kvalitetsskor.

Gick ihop med en kollega och beställde fyra par skoblock och några burkar skoputs. En vecka senare damp detta trevliga paket ned.

Tipsa gärna om ni vet mer prisvärda alternativ.


7 kommentarer:

 1. Bexley.com har billiga skoblock. Ibland när de har rea får man fem för €60.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gustav,

   Bra tips! Det är ju ett bra alternativ till nästa gång.

   Radera
 2. Jag brukar köpa skoputs på detta ställe http://www.valmour.com/cleaning-leather-1/medaille-dor-47

  Ser att du köpte Pate de luxe, den kostar €4,95 på sajten. Du bör även ha köpa deras Pommadier som du lägger på innan du använder Pate de lux. Den vårdar och färgar mer på djupet och Pate de lux ger den där extra fina glansen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Jag ska komplettera med det. Jag har även Saphir "creme de luxe" som verkar vara allt-i-ett. Någon som har erfarenhet?

   Radera
 3. Dock har Bexley rätt mycket tröttare design enligt mig..Deras "logga är riktigt billig och de har ingen mässingsknopp.

  Kanske helt oväsentligt men när prisskillnaden är så liten och man kan stödja ett svenskt företag som faktiskt försöker att erbjuda vettiga produkter till riktigt bra priser så föredrar jag det alla dagar i veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan hålla med om det. Det känns fel med skoblock utan knopp. Det skulle se bedrövligt ut i skogarderoben.

   Plus också för bra service från Herrstil.

   Radera
 4. Ytterligare ett svenskt alternativ är Skolyx.se

  SvaraRadera